A02 - Íróiskola haladóknak

75 000 Ft

Nem tudjuk, mikor született az első szöveg, amely a sztori-írás szakmai alapjait és fortélyait taglalta. A legkorábbi, máig fennmaradt tankönyv a Poétika, melyet Arisztotelész írt, körülbelül 2400 évvel ezelőtt.

Nem tudjuk, voltak-e Arisztotelész előtt mesterek, akik az írás törvényeinek, szabályainak és elveinek feltárására szentelték életüket. Azt azonban tudjuk, hogy Arisztotelész óta számtalan géniusz folytatott kutatásokat a területen.

Mindaz, amit a történelem tanítói és művészei feltártak az írásról, nem veszett el.

  • Miért kezdenéd előröl, nulláról az egészet, miért akarnád egymagad kitalálni, amit már kitaláltak előtted?
  • Ha pilóta akarnál lenni, vajon megpróbálnád-e magad megtapasztalni, hogy mit mér a műszerfal huszonkét műszere? Vajon magad akarnál-e rájönni, hogyan viselkedik a levegő, különböző magasságokban?
  • Ha programozó akarnál lenni, vajon magad akarnád-e megalkotni az első programnyelvet, nem is ismervén a meglévőket?
  • Ha genetikával akarnál foglalkozni, vajon megpróbálnád-e újra felfedezni a mitokondriumot? Vajon a hosszú téli estéken próbálnád-e kisilabizálni, hogyan kell előkészíteni a biológiai mintát a transzmissziós elektronmikroszkóphoz, hogy a kép kontrasztos legyen?

Minden bizonnyal, nem így járnál el. Eszedbe sem jutna.

Nincs ok, ami miatt megéri elvetni elődeink és pályatársaink tudását.

Az írásmesterség esetében pontosan ez a helyzet.

Egyszerűen csak tanuld meg a szakmát. Nem kell felfedezned semmit. A dolgod csak annyi, hogy alkoss.

Az Íróiskola Haladóknak képzés tovább mélyíti az alapismereteket mind a kilenc összetevő területén, további gyakorlatokkal csiszolható az írói készség. A képzés előfeltétele az Írásmesterség Alapjai tanfolyam.

A képzés On-line keretek között zajlik.

Ár: 75 000 Ft